sociale club voor goede doelen

Voetbalvereniging Rhoon is naast een gezellige familievereniging vooral ook een sociale club die midden in de samenleving staat en regelmatig het hart laat spreken om fondsen te werven voor goede doelen. Niet dat de club zwemt in het geld en het niet zelf kan gebruiken, maar er zijn in onze samenleving zoveel mensen die het minder hebben dan wij, dat er door de loop der jaren een cultuur van "geven voor een ander" is ontstaan. Een paar voorbeelden...

 

2009

In 2009 waren er twee evenementen waar v.v.Rhoon het sociale hart liet spreken. Eerst was er in juni de Familiedag die geheel in het teken stond van de Stichting Ambulancewens. Met o.a. een sponsorloop plus ook "latje trappen" voor 1 € per twee pgingen werden geld veriend en ingezameld voor de S.A.W.

Met Kerst deed de jeugd mee aan een zaaltoernooi in de sporthal van Rhoon onder auspiciën van de Sportstichting en waarvoor de opbrengsten bestemd waren voor KIKA. Dit leverde 2000 € op

2011

Scoren voor AMREF Flying Doctors - Lady's GO GO Kenya

VVR steunt de “Lady Go Go's”, 4 dames uit Albrandswaard (Maaike Groot, Krista Schell, Jelly vd Werf en Lia Chan) die zich als fietsteam  inzetten voor AMREF Flying Doctors.

AMREF Flying Doctors werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Want wie gezond is , kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede.

De Lady's doen 22 t/m 29 oktober 2011 mee aan de Kenya Classics. (www.kenyaclassic.com)  De Kenya Classic is georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor AMREF in Kenia. In   6 dagen wordt 350 km langs verschillende posten van AMREF gefietst om aandacht te vragen voor de gezondheidszorg in Kenia.

Al het sponsorgeld komt ten goede aan AMREF!

 

Ryo Miyaichi in  de Kuip

De inspanning van zijn bezoek aan v.v. Rhoon en de publieke belangstelling die dit losmaakte zorgde ervoor dat er in totaal een bedrag van 3750 € werd opgehaald door een verloting en het draaien van het rad van fortuin. Diverse sponsoren hadden mooie prijzen ter beschikking gesled zoals. o.a. een verblijf in een appartement van StockingGut in Oostenrijk

Het eindbedrag werd uiteindelijk door Siemens Nederland, door bemiddeling van Marcel Sponselee, verdubbeld tot 7.500 € en aan het Rode Kruis ter beschikking gesteld voor het lenigen van de nood.

vv RHOON organiseert 26 maart benefietwedstrijd voor JAPAN

Reeds enkele jaren heeft de voetbalvereniging RHOON in het voorjaar gasten uit Japan op bezoek voor het spelen van oefenwedstrijden. Jaarlijks komen er jeugdselecties van FC SYLPHID uit Nagoya (Japan) op bezoek in Nederland voor een trainingskamp in combinatie met het kennismaken en leren van andere culturen. 

OVER FC SYLPHID

Ook dit jaar stond dat geprogrammeerd, maar het bezoek wordt door de verschrikkelijke gebeurtenissen in Japan overschaduwd. Hoewel Nagoya op een 400 - 600 km van het rampgebied ligt, is uiteraard heel Japan getroffen door deze tragedie. Door de reeds aangegane verplichtingen is het team echter alsnog afgereisd naar Nederland.

FC SYLPHID komt meestal met jongeren rond de 13 – 15 jaar en verblijft in de omgeving van Rotterdam. Naast cultuur snuiven is het programma vooral ook met voetbal gevuld. Van actief spelen tot het bijwonen van wedstrijden. Bij verschillende verenigingen in de regio spelen ze, vanuit hun uitvalsbasis in Lekkerkerk,  wedstrijden vriendschappelijk of in toernooiverband.

RYO MIYAICHI

Op een van deze trips met jeugdselecties van SYLPHID is ook RYO MIYAICHI ontdekt door Feyenoord. Hij speelde mee in de groep van 2007, die toen ook tegen een Rhoonse selectie heeft gespeeld en heeft daarna wat testwedstrijden bij o.a. Feijenoord gespeeld. Uiteindelijk heeft RYO voor Arsenal gekozen, dat hem nu weer heeft uitgeleend aan Feyenoord en waar hij na de winterstop op zijn jonge leeftijd al een bekendheid en lieveling van het publiek is. RYO toonde op de bijgaande foto (uit het NRC) na de wedstrijd tegen NAC een wit shirt waarop hij naar aanleiding van de aardbevingsramp in zijn geboorteland zelf met viltstift een boodschap had geschreven. Vrij vertaald stond er: ‘Red zoveel mogelijk mensen’.

FONDSENWERVING

Omdat RYO bekend is met FC SYLPHID en de wedstrijden bij vv Rhoon is hem gevraagd de aftrap te verrichten voor deze bijzondere wedstrijd die in het teken zal staan van de ramp in Japan. Met een aantal spontaan georganiseerde acties zal getracht worden zoveel mogelijk geld in te zamelen. De helft van de kantineomzet zal worden geschonken voor het goede doel, zowel de bar als keuken. Speciaal zal de keuken deze avond tot 20:30 uur open zijn zodat u niet naar huis hoeft en gerust op de club kunt eten om daarmee het goede doel te steunen. Ook zal er Japans bier verkocht worden en zal er een verloting worden gehouden met mooie prijzen zoals o.a. een Feyenoord shirt met nr 34, van en gesigneerd door RYO. Mochten er bedrijven of instellingen zijn die prijzen voor de verloting beschikbaar willen stellen of gewoon geld willen  geven: uw naam zal prominent getoond worden op hetLCD-scherm in onze kantine gedurende deze dag.  V.V. Rhoon vraagt nooit entreegeld, maar er zullen wel collectebussen aanwezig zijn waar mensen een vrijwillige bijdrage in kunnen doen.

 

2013 - stars in their eyes

OPBRENGST "STARS IN THEIR EYES" is  6.333,04 €

De Zuid-Afrika week bij v.v.Rhoon, met speciale aandacht voor het “Stars in their eyes” project, zit er op.

De week, bestaande uit  voetbaldagen, een fundraising avond van de Businessclub en een afsluitende verloting heeft in totaal een bedrag van € 6.333,04 opgebracht voor "Stars in their eyes". De week werd geopend bij aanvang van de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen Pernis op 19 oktober en afgesloten na de competitiewedstrijd tegen Vlotbrug zaterdag 26 oktober.

“Stars in Their eyes”

Stars in their Eyes is een voetbalontwikkelingsproject in Zuid-Afrika, waarbij Zuid-Afrikaans coaches worden opgeleid om in hun community diverse voetbalactiviteiten aan te bieden. Vanaf 2007 zijn er in Zuid-Afrika ruim 450 communitycoaches opgeleid in samenwerking met de KNVB. Deze coaches organiseren diverse activiteiten in de arme delen van Zuid-Afrika met als doel om kinderen in achterstandswijken te behoeden voor de slechte invloeden zoals drugsgebruik, misbruik, criminaliteit en bovenal HIV/Aids. Elke dag sterven er tientallen kinderen in Zuid-Afrika door bendegeweld of door de gevolgen van HIV/Aids. Door diverse voetbalactiviteiten aan te bieden, waarbij ook sociale vaardigheidstrainingen worden gegeven, krijgen deze kinderen nieuwe kansen op een beter leven. Helaas worden deze coaches en kinderen gehinderd door praktische zaken zoals transport, materialen en faciliteiten.

Vanaf de zomer van 2012 hebben enkele Nederlandse coaches zich verenigd in een aparte stichting, genaamd ‘Friends of Stars in their Eyes’. Doel van deze stichting is om geld in te zamelen, waarbij het geld wordt ingezet om de praktische knelpunten weg te werken. Dit doet de stichting samen met Nederlandse voetbalverenigingen die zich verbinden aan de Zuid-Afrikaanse communities.

Vanaf 1 april is vv Rhoon official ‘Friend’ of Stars in their Eyes (www.starsintheireyes.nl )

De voetbalclinics

Waren een groot succes onder  mooie weersomstandigheden! Behalve heel veel voetbalplezier hebben de kinderen ook het nodige geleerd over Zuid-Afrika en niet in de laatste plaats waar het allemaal om te doen is; geld inzamelen om de kinderen in Zuid-Afrika die in townships opgroeien, ook onbezorgd spelplezier te kunnen bezorgen. Dit 3-daagse evenement bracht het prachtige bedrag van 3.858,= op !
De Businessclub avond
Donderdagavond werd er een feestavond door de business club georganiseerd waar de leden en sponsoren voor waren uitgenodigd. Tijdens een gezellig samenzijn, aan elkaar gepraat door Jan-Dirk Stouten werden enkele belangrijke aanwezigen voor het voetlicht gehaald zoals trainer Dennis Zaal (organisatie Stars in their Eyes), voorzitter Marijne Kok en clubicoon en bondsridder Wout Messemaker. Daarnaast werden er diverse gesigneerde shirts verloot. Shirts van Fehnerbahce (Dirk Kuyt), Oranje (Ron Vlaar), Feyenoord, Sparta, Excelsior, Argos-Shimano etc. werden gedurende de avond door diverse mensen via het rad "verloot". Belangrijkste gast van de avond, technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord, sprak de genodigden op een ontspannen en transparante manier toe in een een-tweetje met de presentator. Aan het eind van hun presentatie konden ze de opbrengst van de avond bekend maken € 2.100, = !

Afsluiting zaterdagmiddag

Ook zaterdag j.l. was er tijdens en na de gewonnen wedstrijd van ons eerste elftal tegen Vlotbrug (4-1) ruimte voor de actie ingericht, door een afsluitende verloting te organiseren voor bezoekers en mensen die donderdag niet van de partij waren. Er werden diverse mooie prijzen via het rad van fortuin verloot, waaronder een gesigneerd shirt van het nationale team van Malta en een door John Degenkolb gesigneerd Argos-Shimano wielershirt. Ook de opbrengst hiervan kwam het project ten goede.

Aan voorzitter Marijne Kok-Winkler de eer om na afloop ter afsluiting aan initiatiefnemer en trainer Dennis Zaal een cheque te overhandigen met het prachtige eindresultaat van € 6.333,04!   Alle sponsoren, businessclubleden, vrijwilligers, loten(ver)kopers en uiteraard ook de gulle gevers van de zeer gewilde shirts, enorm bedankt voor jullie bijdrage aan dit succes.

 

2019

Kassa voor Casa Lumina bij v.v. Rhoon !

Zaterdagmiddag draaide de voetbalclub Rhoon voor het goede doel. Na de wedstrijd van Rhoon 1 tegen Vierpolders draaide het rad binnen een uur ruim 750 Euro bij elkaar voor Casa Lumina, een kindertehuis in Roemenië.

Vanaf dit jaar kiest de voetbalvereniging jaarlijks een goed doel waarvoor fondsen worden gegenereerd. Deze eerste editie was de keuze van het bestuur gevallen op Casa Lumina, een project waar o.a. de TweedeKanswinkel aan de Julianastraat, geld voor inzamelt door met een hele ploeg vrijwilligers tweedehands spullen te verkopen en met de opbrengst daarvan dit goede doel te steunen. Het geld wordt besteed aan het sociaal dagcentrum in Oradea (Roemenië) waaraan naast een kleuterklas ook scholieren zijn verbonden die huiswerkbegeleiding krijgen en waarmee maaltijden en schoolgeld wordt betaald. Casa Lumina zocht met een aantal acties extra middelen om deze kinderen ook een keer op schoolreis te kunnen sturen, en daar zijn ze in geslaagd, mede door deze mooie middag van v.v. Rhoon!

Eind april gaat een delegatie (op eigen kosten) naar Roemenië om daar gezinsbezoeken af te leggen en goederenpakketten af leveren. Mocht u nog wat kunnen missen of “overtallig” hebben waarvan u denkt dat het wellicht van pas kan komen: een belletje naar Marian Heijboer (06 1956 2541) of mailtje (rhoon@tweedekanswinkel.com) volstaat.

De lotenverkoop ging goed deze middag, mede door de gezellige ambiance in de kantine waar de muziek van DJ Jeremy en het Surinaamse eten van Maryline goed in de smaak vielen. Door diverse sponsoren (Fresh & Rebel, Total en v.v. Rhoon) was een keur aan mooie prijzen geschonken die uitnodigden tot aankoop van loten voor het Rad van fortuin. De superronde, met o.a. een gesigneerd Oranje shirt, was zelfs deze week al volgetekend bij voorinschrijving en werd in de finaleronde verloot.

Alle vrijwilligers, lotenverkopers, sponsoren van de prijzen en lotenkopers van harte bedankt voor de inzet ten bate van dit project. Mocht u een suggestie hebben voor een project in 2020, meldt het dan aan bij het bestuur of via info@vvrhoon.nl

 

gebruikte tenues voor Gambia

Nick van der Schee, op een participatie en meewerkvakantie in Gambia, had een hoeveelheid gebruikte voetbalkleding in zijn bagage meegenomen om deze voor hergebruik aan te kunnen bieden in het dorp waat hij gestationeerd was.

Duidelijk is te zien dat dit, in nog goede staat verkerende outfit, door de lokale kinderen enorm gewardeerd werd. Nick, links op de foto, en de leider  (rechts) waren duidelijk in hun nopjes hiermee, normaliter voor teams daar een utopie om dit zelf aan te kunnen schaffen.

En dit gebeurt gelukkig vaker, ook gaan er regelmatig via Casa Lumina (hierboven) gebruikte tenues voor hergebruik naar Roemenië of naar andere oorden in de wereld. 

Waarin een kleine club groot kan zijn...... dat is ook gewoon bij v.v. Rhoon