de boutmiddag

Tradities vormen de basis van ons bestaan

Een evenement bij v.v.RHOON dat al “sinds mensenheugenis” bestaat is de Boutmiddag, op de laatste voetbalzaterdag voor Kerst ter afsluiting van het voetbaljaar. Vroeger begonnen door een paar ondernemers binnen de vereniging die zo een deel van hun “rijkdom” en “jachtbuit” ten goede wilden laten komen aan de minder bedeelde leden en hun club, is tegenwoordig de inzet wat anders.  Was het vroeger vooral  vers geschoten wild en bout dat werd verloot, tegenwoordig vormen mooie gebruiks- en gemaksvoorwerpen een groter onderdeel van het te verloten prijzenpakket. Maar er zijn ook voldoende levensmiddelen (vloeibaar en vast) te winnen om de Kerstdis verder mee aan te kleden.

Wat vandaag de dag het doel is, is de organisatie van een gezellige middag en avond met muziek, eten en drinken in een gezellige ambiance, namelijk de kantine. Waarbij de opbrengst van de rondjes die het Rhoonse Rad van Fortuin draait voor de vereniging is, dus indirect voor de leden. En waarbij volop vertier en entertainment is. Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers binnen onze vereniging die de prijzen indelen, het rad draaien, loten verkopen, prijzen uitreiken en de bar en keuken bezetten. Het is een echt familie- en verenigingsfeest.

Ieder jaar zijn er weer volop mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door sponsoren of tegen een speciaal prijsje ingekocht. Prijzen voor jong en oud en voor elk wat wils want er zijn naast de (goedkope) kinderrondes met kinderprijzen ook (duurdere) superrondes met hele grote prijzen waaronder gesigneerde voetbalshirts van bekende profvoetballers en electronica.

In de loop van de dag worden de prijzen ingedeeld en uitgestald op de prijzentafel, en zodra er voldoende publiek is om loten aan te verkopen begint het rad vanaf 14:00 uur te draaien. De late middag en vroege avond door,  tot alle prijzen zijn “weggedraaid”, de tafel leeg is en de clubkas gevuld.