knipsels en kopiën

helaas zijn er heel veel knipsels uit kranten en artikelen heel vergeeld en niet voorzien van een bron of datum - we willen proberen het een beetje overzichtelijk te maken overzichtelijk in een soort tijdlijn, maar of dat gaat lukken is nog de vraag. In elk geval nu uvast wat materiaal uit het verleden

 

obligatielening 1973

 

In 1973 moesten er centjes komen om een nieuwe CV-installatie aan te leggen op het sportcomplex aan de Omloopseweg.

 

Het leuke, als je veel van die archiefstukken in en door je handen krijgt,, is de afloop van zo'n project te zien.

 

De obligaties werden in 1973 en 1974 "verkocht" voor Dfl 25,00 en in de jaren daarna werden er obligaties uitgeloot om tot terugbetaling over te gaan.

 

Ik heb de gegevens van deze lening er op nagezien en de eerste jaren, tot en met 1981 is dat uitloten netjes bijgehouden in een staatje. 

 

Sommige ervan zijn nooit uitgeloot blijkbaar dus die "zwerven" nog ergens in familiearchieven. Ik denk ook dat ze niet meer te claimen zijn of dat de mensen daar nog behoefte aan zouden hebben.

 

Maar er staan er ook een aantal tussen waar achter staat "cadeau" - die mensen hebben het geld cadeau gedaan aan de club en hoefden de lening blijkbaar niet retour. 

 

Mocht u er nog hebben: goed bewaren als aandenken voor het nageslacht !


Talenten gezocht

Het is iets waar v.v. Rhoon vaker mee te maken heeft, namelijk het weglokken van talenten. Blijkbaar hebben we een erkende en goede jeugdopleiding want regelmatig wordt er aan talenten getrokken.

 

Dat clubs uit de regio dat doen is natuurlijk vervelend, want je zit alleen maar in elkaars vijver te vissen en je kunt beter zelf proberen om je jeugdopleiding beter te maken dan talenten bij anderen weg te kapen.

 

Maar soms komen er ook vragen van "grotere" spelers, namelijk uit het betaalde voetbal of vanuit de "betaalde" amateurs en dat zijn voor de betrokkenen meestal zaken waarbij geld om de hoek komt kijken, dus wie gunt hen zo'n stap niet. Overigens zien we wel veel "vertrekkers" na hun loopbaan weer terugkomen om af te bouwen bij v.v. Rhoon omdat ze de gezelligheid en het cubgevoel van onze vereniging toch wel missen.

 

Hiernaast een kopie van een verzoek van de HFC Haarlem of een van de spelers van Rhoon in 1975 (Ben van den Tol) daar een proefwedstrijd te komen spelen - voor de speler toch een hele eer dat hij door de toenmalige trainer van Haarlem Barry Hughes daarvoor werd uitgenodigd (al had deze het over van Tol i.p.v. van den Tol)

Bij mijn weten is hij gewoon bij Rhoon gebleven en daar in het seizoen 1978/1979 kampioen mee geworden

 

v.v.rhoon in beeld bij het rotterdams nieuwsblad editie 5 april 1983

 

 

uit de presentatiegids 2004-2005 een column van Rien Heijboer