Rhoon A1 seizoen 2006-2007

Haags kwartiertje bij Rhoon A1 …..

 Afgelopen zaterdag 2 juni werd Rhoon A1 “slachtoffer” van het Haags kwartiertje, een spelperiode die de profs van ADO Den Haag aan het eind van de wedstrijd gebruiken om alles uit kast te halen voor een succes. Alleen deden de amateurs van Semper Altius A1 uit Rijswijk het aan het begin van de wedstrijd.

Voor onze jongens het wisten stond er al 3 – 0 op het scorebord. Mooie doelpunten, dat wel, maar de rust en het overzicht van de afwezige laatste man Robbert van Kleeff werden opeens node gemist.

Waarna de mannen van Rhoon A1 de rug rechtten en nog voor de pauze 3 x het net vonden en dus met een stand van 3 – 3 gingen rusten. Niets aan de hand dus, en het grote aantal supporters (van zowel Rhoon als Rijswijk) ging eens even goed voor de 2e helft rond het veld staan en zitten.

Maar zoals zo vaak in het voetbal krijgt de beste ploeg geen loon naar werken. Tot tweemaal toe werden de Rhoon aanvallers binnen het strafschopgebied neergemaaid, maar durfde de (te) jonge scheidsrechter het met al dat Haagse kabaal en vuurwerk langs de kant niet aan om de bal op de stip te leggen, maar precies erbuiten. Semper Altius kwam helemaal niet meer aan voetballen toe, en hun sluitpost wist slechts met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon te houden op de diverse schoten en kopballen van het offensieve Rhoon. De frustratie leidde tot een aantal gele en rode kaarten die het stevige duel verder ontsierden. Waarna niets anders restte dan na 90 minuten een beslissing forceren door het nemen van strafschoppen. En daarin waren de Rijswijkers net even gelukkiger als de Rhoonaars.

Trots en met opgeheven hoofd kon het team desondanks de beker en medailles voor de 2e plaats in ontvangst nemen. Een uiterst succesvol seizoen met een kampioenschap in de 2e klasse plus een 2e plaats in de bekercompetitie vormde een mooie afsluiting. Goede trainingsstof en begeleiding, aangevuld met veel oefen-, competitie- en bekerwedstrijden hebben geresulteerd in een hechte selectie waarin potentie voor de toekomst van Rhoon zit. Waarbij jammer genoeg 2 spelers zijn gescout door andere verenigingen en daar hun kunsten zullen gaan vertonen, maar dat is ook weer de kracht van Rhoon. Een jeugdopleiding die staat en die opleidt voor de toekomst en een hoger speelplan.

Na afloop kreeg dit afscheid van spelers en staf nog een vervolg met een seizoensslot, waarbij ouders, spelers en leiding met elkaar op de toekomst proostten en met een gezamenlijke maaltijd een mooie dag besloten. Op 9 juni nog een toernooi bij NBSVV en dan wordt het allemaal vervolgd na de vakanties …..

Op de foto  “Der Anschlusstor” - met een perfect genomen strafschop bracht de onrechtmatig gestuite Maurice Heijboer de achterstand terug tot 3 - 2 .

spanning langs de lijn bij de vele toeschouwers en ontreddering bij keeper Danny de Lange en de technische staf na afloop