damesvoetbal

 

Rhoon heeft diverse keren een damestak gehad en opgestart maar het heeft niet willen lukken om die in stand te houden. De eerste start was in de 80-er jaren waarbij De Kluyver dakbedekkingen de steun verleende, daarna is er vanaf 2008 met support van Total getracht het blijvend te maken. 

Hoewel succesvol met kampioenschappen en het veroveren van bekers en winnen toernooien is het toch moeten stoppen door gebrek aan speelsters voor een apart team. Er was inmiddels in 2013/2014 wel een meidenteam gefromeerd van aanstormende jeugd, maar het leeftijdverschil tussen deze groep en de dames was te groot om hen door te schuiven. Veel van hen zijn daarop dan ook van club gewisseld om elders hun geluk te beproeven.

Wel zien we gelukkig veel meiden gemengd in teams binnen de club spelen, hetgeen op papier ook beter is voor de weerbaarheid.

En.... wat eenmaal in je genen zit raak je zomaar niet kwijt, Dus is er in het seizoen 2020-2021 een damesteam gestart in de 7x7 competitie met meiden die vroeger ook al bij Rhoon VR1 hebben gespeeld - de competitie ligt nu stil maar de dames hebben alles tot op heden overtuigend gewonnen.....