businessclub v.v. rhoon

in 2007 en 2008 ontstond er bij een aantal mensen binnen de club het idee om een businessclub op te richten. Dit om netwerken onder de sponsoren en leden te kunnen verbeteren en de binding met de club, en daarmee een extra potentiële geldbron, te vergroten. Siedse en Wibo Nauta, Henk-Jaap Binder en Wim Gé Warnaar namen het initiatief om statuten op te stellen en een aantal geïnteresseerde bedrijven en potentiële belangstellenden uit te nodigen voor een kennismaking. 

Deze avond werd op 7 oktober 2008 georganiseerd bij de Gouden Arend in Rhoon en als spreker werd Mario Been uitgenodigd. Mede om de mensen met zijn vlotte babbel te inspireren en motiveren om lid te worden van de Businessclub. En zo geschiedde, bijna 20 belangstellenden gaven op deze avond hun jawoord en besloten lid te worden......

 

flyer businessclub

activiteiten businessclub

De businessclub was bedoeld om sponsoren, Tr@ppers en adverteerders een platform te geven om te kunnen netwerken. Daartoe stonden o.a. bedrijfsbezoeken gepland waar onder het genot van een hapje en drankje kennis gemaakt kon worden met het bedrijf en hoe het georganiseerd was.

Zo zijn we op bezoek geweest bij La Cocotte waar Aldert Bergwerff een rondleiding door zijn bedrijf verzorgde, Bij Jordex van Ruud Maaskant die zijn bedrijf (en later ook de VIP box bij Sparta) voor de Businessclub openstelde, hebben we de RABO-bank bezocht in samenwerking met Wiltraco in het kader van de in Rotterdam te starten Tour de France 2010 en zijn we bij Brandie Roobol in zijn tuin & serremeubelen centrum in het Distripark geweest.

Daarnaast was er ook ruimte voor het voetbal uiteraard. Rond wedstrijden van Rhoon 1 werd een en ander aangekleed en georganiseerd, maar door ook zelf actief voetballen op het Businessclub toernooi in 2009 en 2010 of passief, door wedstrijden van Sparta, Feyenoord en Oranje te bezoeken. 

 

Bij de RABObank, destijds nog gevestigd in Rhoon Centrum, werd de businessclub in 2009 onthaald en geinformeerd over de aankomende Tour de France die in Rotterdam zou starten in 2010. Ron Stolk had met zijn bedrijf Wiltraco een aantal racefietsen met daaraan gekoppeld een simulator geplaatst waar de businessclub leden hun krachten konden vertonen en het parcours door Rotterdam zelf via de simulator konden afleggen.

 

Met de businessclub te gast bij jordex op spangen

 

bij brandie roobol's tuin & serremeubelen in 2010

en in 2011 op herhaling als gast van ruud maaskant - jordex in zijn sparta box

 

businessclub avond 2013 : martin van geel (feyenoord) in gesprek met jan-dirk stouten Voor "stars in their eyes"

businessclubavond voor het "stars in their eyes project" in de Zuid-Afrika week bij v.v. Rhoon

Donderdagavond werd er een feestavond door de business club georganiseerd waar de leden en sponsoren voor waren uitgenodigd. Tijdens een gezellig samenzijn, aan elkaar gepraat door Jan-Dirk Stouten werden enkele belangrijke aanwezigen voor het voetlicht gehaald zoals trainer Dennis Zaal (organisatie Stars in their Eyes), voorzitter Marijne Kok en clubicoon en bondsridder Wout Messemaker. Daarnaast werden er diverse gesigneerde shirts verloot. Shirts van Fehnerbahce (Dirk Kuyt), Oranje (Ron Vlaar), Feyenoord, Sparta, Excelsior, Argos-Shimano etc. werden gedurende de avond door diverse mensen via het rad "verloot". Belangrijkste gast van de avond, technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord, sprak de genodigden op een ontspannen en transparante manier toe in een een-tweetje met de presentator. Aan het eind van hun presentatie konden ze de opbrengst van de avond bekend maken € 2.100, = !

 

en verder

Helaas is de businessclub, die meer dan 40 leden telde, opgehouden te bestaan. Er leefde het idee dat het beter was om een andere richting in te slaan daar veel van de leden ook al sponsor waren en/of lid van de Trappers en/of adverteerder. Dus dat het beter zou zijn de krachten te bundelen in een nieuw initiatief en platform, meer opererend onder de naam van "De vrienden van" . Dat is echter helaas nooit goed van de grond gekomen, waarop een aantal sponsoren en businessclubleden uit teleurstelling hun steun aan de club hebben opgezegd. Jammer, want het was een goed en bindend initiatief dat goede kontakten en vooral ook fondsen genereerde voor de club in de volle breedte. Fondsen die we goed hadden en ook tegenwoordig nog kunnen gebruiken......

 

wordt wellicht ooit vervolgd......