rhoon 1 seizoen 2010-2011

Het team dat dit seizoen zorgde voor promotie naar de 2e klasse

Bovenste rij v.l.n.r.: Mike Lubeek - Luuk Bijl - Robert van Kleeff - Robin Borremans - Maurice Heijboer - Stefan Ouwenkerk - Olaf Sap

Middelste rij v.l.n.r.: Anja Mulder (verzorging) - Willem-Jan Warnaar - Paul Bestebreurtje - Freek Zuidgeest - Stefan van der Meulen - Pascal Leyten - Alex Janssen - Erik Polder (ass. scheidsrechter)

Zittend v.l.n.r. Ferry de Heer - Erwin Roquas - Jerry Scheerman - Edwin v.d. Zijden (teammanager) - Marcel Langeveld (trainer) - Martin v.d. Linden - Bernd Oranje - Kevin Stolk

 

We zullen het nooit zeker weten, maar zou het niet van invloed zijn geweest op de prestaties van de heren dat er eerder, in de winterstop van 2011, in januari,  een  gezamenlijk trainingskamp met de heren- en damesselecties was? De dames waren het jaar er voor ook kampioen geworden dus wellicht hebben hun tips bijgedragen tot.....

Rhoon jubilerend en jubelend kampioen

Het eerste elftal van vv Rhoon heeft in een driekamp met Hellevoetsluis en Oud-Beijerland het kampioenschap in de 3e klasse behaald. Na een gelijke eindstand in de reguliere competitie was een beslissende ronde in poulevorm noodzakelijk. Door overwinningen op Hellevoetsluis (2 – 0) en OSV Oud-Beijerland (0 - 2) stelde Rhoon het kampioenschap veilig in hun 65ste jubileumjaar en promoveren nu naar de 2e klasse bij de zaterdagamateurs.

Een unicum in de lange clubhistorie. Dinsdagavond 24 mei jl. tekenden Ferry de Heer en Olaf Sap voor de Rhoonse goals bij OSV.

Zaterdag a.s. zal op de jaarlijkse Familiedag en het Jubileumfeest uitgebreid stil worden gestaan bij deze teamprestatie van de rood-witte mannen

 

RHOON  in jubileumjaar TWEEDEKLASSER !

De selectie van V.V. Rhoon is er in een wisselvallig jaar toch in geslaagd de hoofdprijs van dit seizoen in de wacht te slepen. Met het kampioenschap in de 3e klasse D beloonde het team van trainer Marcel Langeveld zichzelf uiteindelijk. En daarmee ook de club, het gevoerde beleid en de jeugdopleiding voor de jarenlange constante manier van werken. Echt amateurvoetbal, zonder betalen, maar door te blijven investeren in de jeugd(opleiding) een representatief en talentvol team op de been brengen. Met 8 spelers uit de eigen jeugdopleiding promotie afdwingen is op zich al een compliment.

 

De wedstrijd tegen OSV Oud-Beijerland leek op papier een verplicht nummer maar was dat allerminst. Na de nederlaag tegen Hellevoetsluis was OSV in principe kansloos en kon zich op de nacompetitie richten. Maar toch slaagde trainer Adri van Tiggelen erin zijn spelersgroep te motiveren en de strijd aan te gaan. Als voorbereiding op de nacompetitie waartoe ze inmiddels veroordeeld waren. Hellevoetsluis mocht slechts hopen op een nederlaag van Rhoon om zo op basis van het doelsaldo uit de competitie alsnog te promoveren. Het kon dus alle kanten uit, maar Rhoon liet van de aftrap zien dat het serieus aan het karwei wilde beginnen en het ook vanavond wilde afmaken in plaats van kans op promoveren via de nacompetitie.

 

Rhoon kon ook niet anders om de enorme hoeveelheid Rhoonse supporters langs de lijn niet teleur te stellen. Waar je ook keek waren het Rhoonaren in de OSV kantine en langs de lijn, het leek eerder een thuiswedstrijd voor de rood-witten. Het clublied, fakkels, rookbommen, sirenes : alles werd uit de kast gehaald om hun favoriete team te ondersteunen. Het eerste halfuur was onmiskenbaar voor Rhoon. Na een speldeprik en gestopt schot van OSV in de eerste minuut was het alleen Rhoon dat de toon aangaf. Een kopbal van Robert werd net onder de lat weggevangen, een kopbal van Maurice gestopt, een loeiharde dropvolley van Ferry werd over de lat gestompt, Pascal schoot over, een schot van Kevin gestopt, een voorzet nipt gemist door Olaf en een kopbal van Maurice uit een corner van Ferry gestopt. Tot een combinatie in het midden de bal voor de voeten van Ferry bracht, welke uithaalde en met een stuit vlak voor de keeper ook de laatste zich gewonnen moest geven. 0 – 1 voor Rhoon en het hele team snelde naar de bank om daar hun openingstreffer te vieren met de reserves en de staf.

 

Terwijl Rhoon nog in gedachten bij de voorsprong was, werd een lange voorzet over de hele gegeven, dook aan de andere kant opeens de linksback van OSV op die hard uithaalde. De bal werd (onbewust) door Stefan uit het doel gekopt en Rhoon was gewaarschuwd. Dus probeerde Rhoon zich met combinatievoetbal op de uitstekende grasmat van OSV weer in de wedstrijd te spelen. Echter, vlak voor rust werd het alsnog bijna 1 – 1 toen een misverstand tussen Robert en Stefan de bal voor de voet van een OSV-er bracht die niet aarzelde en op het lege doel schoot. Met ware doodsverachting gooide Luuk Bijl zijn hoofd er nog tussen en eindigde bij die reddingspoging zelf op de paal. Duidelijk uitstralend als aanvoerder dat hem er alles aan gelegen was deze wedstrijd winnend af te sluiten. In elke geval werd de rust zonder kleerscheuren en met 0 – 1 gehaald.

 

De tweede helft verkaste de Rhoonse supportersschare naar het andere doel om daar de voorwaartsen tot grootse prestaties op te zwepen. OSV probeerde wel maar kon niet echt beter. Achterin werd regelmatig slordig gepasst en Rhoon zat er fel op. Bernd onderschepte en schoot net over en een indraaiende corner van Olaf werd net over getikt. Erwin Roquas werd ingebracht voor Pascal Leyten om naar 4-4-2 te schakelen en er was bijna in dezelfde minuut gevaar. Uit een corner van Ferry kopte Olaf op de lat en de terugspringende bal werd door Robert opnieuw op de lat gemikt. Ook Stefan in het Rhoonse doel moest alert blijven op de spelhervattingen van OSV en diende bij een vrije trap handelend op te treden door de bal weg te boksen. De twee spitsen inmiddels vonden, gevoed door passes uit de middenlinie van Willem-Jan, Bernd, Erwin en Ferry, regelmatig hun weg naar het doel. Ook de verdedigers trokken regelmatig mee op naar voren maar de bevrijdende tweede treffer wilde maar niet vallen. Het was steeds net niet, net buitenspel of goed ingrijpen van hun keeper. Tot in de 77e minuut Olaf weer door Bernd de ruimte werd ingestuurd, nu geen buitenspel, hij de keeper omspeelde en beheerst de 0 – 2 op het scorebord zette. Dolle vreugde achter het doel bij de supporters en spelers natuurlijk, totale ontlading want nu zou het toch niet meer mis kunnen ? …….

 

De strijd was gestreden en er werd nog wat gewisseld en doorgespeeld. Mike Lubeek mocht nog een paar rushes maken maar iedereen was met het hoofd al bij het eindsignaal. Zo ook de uitstekend leidende arbiter de Winter, die het met de klok op 89’ verder wel voor gezien hield en supporters en spelers de gelegenheid gaf aan hun kampioensfeest te beginnen. En het werd ook enorm gevierd binnen en buiten de lijnen. De pers en supporters konden er geen genoeg van krijgen, maar uiteindelijk vertrok de hele meute terug naar Rhoon.

 

Waar op het eigen complex nog een inhaal- en welkomstfeestje in gang werd gezet compleet met ontvangst op het verlichte hoofdveld, liederen en muziek. En uiteraard ook een enkele alcoholische versnapering waarvan het meeste overigens de lucht in leek te gaan.  

 

Rhoon dus terecht kampioen van de 3e klasse D en volgend jaar naar de 2e klasse. Maar eerst even genieten van deze mijlpaal in de clubhistorie met o.a. zaterdag de huldiging, familiedag en het jubileumfeest. U bent allemaal van harte uitgenodigd om het mee te komen maken op sportcomplex De Omloop

 

Scorebord:                   Oud-Beijerland 1 – RHOON 1   0 - 2     (rust 0 – 1)                                                      

                                   24’       Ferry de Heer   0 – 1

                                   77’       Olaf Sap           0 – 2

           

Opstelling Rhoon:          Stefan van der Meulen, Alex Janssen, Luuk Bijl, Robert van Kleeff, Bernd Oranje, Kevin Stolk, Ferry de Heer, Pascal Leyten (59’ Erwin Roquas), Olaf Sap (80’ Mike Lubeek), Willem-Jan Warnaar (78’ Paul Bestebreurtje), Maurice Heijboer