Na de Molendijk en een korte tussenstop in het park van Rhoon verhuisde de vereniging in 1973 naar Sportpark De Omloop aan de Omloopseweg. Hier werd met veel zelfwerkzaamheid van vrijwilligers en de vrijgevigheid van een aantal sponsoren/aannemers een nieuw complex gerealiseerd.

 

obligatielening 1973

 

In 1973 moesten er centjes komen om een nieuwe CV-installatie aan te leggen op het sportcomplex aan de Omloopseweg.

 

Het leuke, als je veel van die archiefstukken in en door je handen krijgt,, is de afloop van zo'n project te zien.

 

De obligaties werden in 1973 en 1974 "verkocht" voor Dfl 25,00 en in de jaren daarna werden er obligaties uitgeloot om tot terugbetaling over te gaan.

 

Ik heb de gegevens van deze lening er op nagezien en de eerste jaren, tot en met 1981 is dat uitloten netjes bijgehouden in een staatje. 

 

Sommige ervan zijn nooit uitgeloot blijkbaar dus die "zwerven" nog ergens in familiearchieven. Ik denk ook dat ze niet meer te claimen zijn of dat de mensen daar nog behoefte aan zouden hebben.

 

Maar er staan er ook een aantal tussen waar achter staat "cadeau" - die mensen hebben het geld cadeau gedaan aan de club en hoefden de lening blijkbaar niet retour. 

 

Mocht u er nog hebben: goed bewaren als aandenken voor het nageslacht !

 

Het ziet er naar uit dat ze ook dit complex na 50 jaar weer zullen moeten verlaten - vanwege aangewezen woningbouw op het sportpark zal de club naar een nieuwe accomodatie moeten in de eerste helft van 2020-2025......